Asiakaspalvelun vaiheet.
Alkumielikuvan syntymiseen vaikuttaa:
-Liikkeen ulkonäkö
-Maine (oletko kuullut liikkeestä hyvää/huonoa)
-Nettisivut
-Työntekijät (ulkonäkö siisti ammattimainen)
-Asiakaspalvelu puhelimitse tai paikan päällä.
-Löytyykö netistä/nettisivuilta työntekiöiden töitä.
Alkumielikuva on tärkeää olla hyvä parturi-kampaamoiden menestyäkseen.
Itse pidän katsella parturi-kampaamoiden sisälle ja katsoa onko ikkunoille laitettu jotain töitä tai koristeltu sitä jotenkin ja näyttääkö sisällä siistiltä. Henkilökohtaisesti pidän modernista sisustuksesta. Sisustus jää mieleen hyvin.
Työn suunnittelu:
Kun asiakaspalvelu alkaa ja tiedämme mitä asiakas haluaa ja mihin se on varannut ajan alamme suunnittelemaan työtä ja mietitään leikkaus, värjäys tai kampaus asiakkaan päähän tai suunnitellaan/kerrotaan hoitokäsittelyn, leikkauksen, kampauksen tai värjäyksen yms. vaiheet ja kysellään asiakkaalta tarpeelliset asiat joita täytyy tietää ennen työtä tehdessä. Työn suunnittelussa otetaan asiakkaan toiveet, odotukset, hiusten laatu ja kunto.
Toteutus:
Kun parturi-kampaaja ja asiakas on tullut yhteisymmärrykseen eli molemmat ovat tyytyväisiä suunnitteluun voidaan lähteä työstämään työtä. Työn edetessä työntekijä tarkentaa tavoitekuvaa kysymällä kysymyksiä asiakkaalta "onko mitta hyvä?", tai "onko kampaus hyvässä kohdassa?". Työtä tehdessä parturi-kampaaja tekee havaintoja ja jos asiakas on antanut vapaat kädet tai osittain vapaat kädet parturi-kampaaja voi käyttää luovuutta ja taitoa työhönsä. Myös parturi-kampaaja tunnustelee hiustenlaatua ja tietää mitä hius tarvitsee. Havaintojen ja kysymysten teko on jatkuvaa arviointia.
Markkinointi ja arviointi:
Hiustenkäsittelyn lopussa tehdään päättöanalyysi eli parturi-kampaaja pyytää asiakkaan hyväksymistä. Se jatkuu kunnes molemmat ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Täsmällinen mielikuva syntyy kun työ on valmis. Se on hiustenkäsittelyn lopputuote. Asiakas arvioi tapaa, jolla työ on suoritettu, eli palvelua.
Hiustenkäsittelyn arviointi jatkuu, kun asiakas lähtee parturi-kampaamosta, koska hän saa muilta mielipiteitä hiuksistaan, joka vaikuttaa seuraavan käynnin varaamiseen. Myönteinen palaute on liikkeelle myönteistä markkinointia.
Parturi-kampaajan täytyy kysellä ja tietää mitä asiakas haluaa, eli suunnitelu vaiheessa pitää tulla yhteisymmärrykseen tavoitekuvasta ja työntekijän täytyy kysellä asiakkaalta mielipiteitä. Kun työ on valmis molempien täytyy olla tyytyväisiä siihen.
Suunnittelu vaiheessa voit piirtää kuvan hiuksista mitkä asiakas haluaa eli tehdä työsuunnitelman itselleen tai hiusten hoidoissa asiakas yleensä täyttää lapun joissa on kysymyksiä esim. hiuspohjaan liittyen. Työntekijä voi tehdä kehälinja piirrustuksen leikkauksista ja kampauksissa voit käyttää sosiaalista mediaa ellei asiakkaalla ole jo valmista kuvaa, jos ei voit keskustella asiakkaan kanssa vähän millaista kampausta tai värjäystä asiakas on vailla tai etsiä netistä kuvia asiakkaalle tai näyttää omia kuvia.
Parturi-kampaaja puhuu asiakkaalle tavalla, jolla asiakas varmasti ymmärtää. Ei käytä ammattisanastoa. Tavoitekuvan saamiseksi asiakas ja parturi-kampaaja puhuvat ja käyttävät somea avuksi. Parturi-kampaaja voi demostroida miltä hius näyttää asiakkaan päässä ja vaikka piirtää sen ja asiakas voi näyttää kuvaa minkälaisen kampauksen, värjäyksen tai leikkauksen haluaa. Molemmat kysyvät kysymyksiä, jotta työn kuva on molemmille selvä.